preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Školsko zvono
Školski list
Vijesti

RECEPTI NAŠIH VRIJEDNIH KUHARA

KROŠTULE – puhanci

 

SASTOJCI: brašno-više oštroga koliko treba, 4 žumanjaka, 1 slatko vrhnje, 1dcl bijelog vina, 1 čašica rakije, sol, ulje za prženje, šećer u prahu za posipanje, korica limuna, 50g šećera.

 


PRIPREMA: Čvrsto zamijesite tijesto, ali mekše od tijesta za rezance. Neka odleži sat i pol. Razvaljajte tanko pa režite trake. Svaku traku zavežite u čvor ili režite četverokute pa ih izrežite iznutra tako da ostanu cijeli rubovi, a narezane dijelove provucite jedan kroz drugi da izgledaju zgužvani. Ispržite u dubokoj masnoći i pošećerite. 

POKLADNICE - krafne

 

SASTOJCI: 0,60 kg brašna, 0,3 l mlijeka, 5 jaja (žumanca), 60 g šećera, 80 g maslaca, 30 g kvasca, 1 žlica ruma, 150 g marmelade, 50 g šećera u prahu, 300 g masti i ulja za prženje, sol.

 

PRIPREMA: Dignite kvasac sa malo mlakog mlijeka, šećera i brašna. Dodajte ostale sastojke za tijesto i dobro istucite tijesto, u izrađeno tijesto dodajte rastopljeni maslac. Ponovite dizanje tijesta. Tijesto razvaljajte, na pobrašnjenoj dasci, debelo jedan centimetar i izrežite krugove - uštipke- pokladice . Pokrijte ih stolnjakom i pustite da se dižu treći put. Pržite ih u dubokoj masnoći dok ne dobiju lijepu rumenu boju. U gotove pokladnice, pomoću šprice, utisnemo malo marmelade i pošećerimo.

 

FRITE -  uštipci

 

SASTOJCI: 4 žumanjka, 2 žlice rakije ili ruma, 6 dag kvasca, 5 dag šećera, 0,5 l mlijeka,

1 kg brašna, sol, korica limuna, šećer za posipanje, ulje za prženje.

 

PRIPREMA: Od kvasca, malo brašna, šećera i mlijeka napravite kvas i pustite da se digne.

Žumanjke izmiješajte sa šećerom, dodajte rum, koricu limuna, sol, kvas i ostatak mlijeka.

Na kraju dodajte brašno. Sa žlicom oblikujte male fritice i pržite ih u dubokoj masnoći do zlatnožute boje. Poslužite ih vruće posute sa šećerom u prahu.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nensi Tijan   datum: 16. 2. 2015.

Aktualno

Iz medija o nama

Projekti

ERAMUS+ "Učimo jedni od dugih"

_________________

 

CARING projekt

_________________

 

_________________

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu

           

 

MREŽA KOM5ENTNOSTI

 

_________________

 

_________________

PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

Iz medija...


Sandučić povjerenja


Ispis potvrda
 
Sve potrebne potvrde o statusu redovitog učenika mogu se dobiti iz aplikacije e-Dnevnik za učenike i roditelje.
 
Potrebno je prijaviti se na  https://ocjene.skole.hr


Duplikati svjedodžbi


Upisi

Kontakt:

(051) 445-128

upisi.ss.abc@gmail.com


Za maturante

 

Pristupite web-stranice s detaljnim informacija u vezi s postupkom prijave na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava...
 

Za nastavnike

Korisni linkovi
Općenito
 • MZO
 • PGŽ
 • Grad Crikvenica
 • AZOO
 • ASOO
 • CARnet
 • e-Matica
 • skole.hr

Učenici

Razno





preskoči na navigaciju