preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školsko zvono
Školski list
Vijesti

FINI RECEPTI NAŠIH VRIJEDNIH KUHARA

Pročitajte preporuku naših kuhara:


 

 

 

Orihnjača

           
               
 

Tijesto

           

1.

Brašno

450g

         

2.

Šećer

70g

         

3.

Jaja

3kom

       

4.

Maslac

70g

         

5.

Mlijeko

3dcl

         

6.

kvasac svježi

20g

         

7.

malo soli

           

8.

korica limuna, naranče

           

Zamijesiti mekše dizano tijesto , tučeni snijeg od bjelanjaka dodajemo posebno.

               
 

Nadjev

           

1.

mljeveni orasi

500g

         

2.

Maslac

50g

         

3.

Šećer

100g

         

4.

grožđice

100g

         

5.

Mlijeko

2dcl

         

6.

čokolada

100g

         

7.

Rum

           

8.

korica limuna, naranče

           

9.

jaje za premazivanje

1kom

       

Zakuhati mlijeko te dodati sve sastojke-

         

Tijesto podijeliti u tri dijela, razvaljati te premazati nadjevom.

     

Savijaču premazati jajem i peći u vrućoj pećnici 30-40 minuta na 170 stupnjeva

 

 

 

 

Božićni kruh

   
       

1.

Žumanjci

4kom

2.

Šećer

8žlica

 

Pjenasto izmješati

   
       

3.

Bjelanjci

4kom

 

Istući pa dodat snijeg u žumanjke.

 
       

4.

Grožđice

100g

 

5.

nasjeckani orasi

150g

 

6.

vanilin šećer

1kom

7.

naribane čokolade

50g

 
 

Sve lagano dodavati.

   
       

8.

Brašno

8žlica

 

Dodati na kraju i lagano peći u kalupu.

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

Čokoladne kuglice

       
           

1.

margarin

250g

     

2.

Šećer

300g

     

3.

Jaja

2kom

   

4.

keksi (mljeveni)

400g

     

5.

Orasi

200g

     

6.

čokolada

100g

     
           
 

Toplo izmješati margarin, jaja i čokoladu, dodati ostale sastojke,

 

oblikovati kuglice i uvaljati u šećer

     

 

 

Kiflice

     
         

1.

Brašno

350g

   

2.

margarin

200g

   

3.

Šećer

80g

   

4.

Orasi

100g

   

5.

bjelanjak

1kom

 
         
 

Brzo izraditi prhko tijesto odmoriti ga dva sata.

 
 

Oblikovati kiflice i peći, pečene uvaljati u šećer u prahu.

         

 

Djedov brk

Sastojci za kore:

  • 450 gr brašna
  • 180 gr margarina sobne temperature
  • 4 žumanjka
  • 3 žlice kiselog  vrhnja
  • 5 žlica šećera
  • 1 dcl mlakog mlijeka
  • 25 gr svježeg kvasca
  • 1 vanilin šećer
  • na vrh noža soli

Sastojci za punjenje:

  • 6 velikih žlica pekmeza od šljive ili marelice , a može i bilo koji drugi
  • 200 gr mljevenih oraha

Sastojci za nadjev:

  • 4 bjelanjka
  • 100 gr mljevenih oraha
  • žlica kakaa
  • 1 žlica pekmeza
  • 130 gr šećera u prahu

Sastojci za glazuru:

  • 100 gr čokolade
  • 50 gr margarina

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

U 1 dcl mlakog mlijeka razmrviti kvasac, žlicu šećera i sol, ostaviti da se malo diže. Brašno pomiješati sa šećerom i dodati narezani margarin, izmrviti to rukama pa dodati ostale sastojke i na kraju kvasac. Ako se lijepi treba dodati još malo brašna da tijesto bude meko. Podijeliti tijesto odmah na 3 dijela. Svaku kuglicu razviti u pravokutnik pa krajeve sa jedne i druge strane namazati sa pekmezom (ali ostaviti u sredini jedno 3 cm  nenamazano) i po pekmezu posuti sa orasima. Zamotati sa jedne i sa druge strane tijesto prema unutra do onog dijela koji nismo namazali (u taj dio od tih 3 cm staviti ćemo poslije nadjev). Isto uradimo i sa ostale dvije kuglice, pa ih svaku premjestimo odmah u pleh. Kada ih stavimo u pleh onda stavljamo u sredinu nadjev. NADJEV: Bjelanjke čvrsto istući pa dodati šećer, kakao, orahe i pekmez.Puniti ovim nadjevom. Ostaviti da odstoji 25 min. i onda peći na 170 stupnjeva oko 30 min. Kada se ispeku ostaviti da se potpuno ohlade i onda preko nadjeva premazati glazuru od čokolade, a okolo posuti šećer u prahu.

 

 

KUGLOF

 

Potrebne namirnice: 5 kom žutanjaka, 37 dag šećera, 18 dag margarina, 15 žlica mlijeka, 5 žlica ulja, 1 van. šećer, korica 1 limuna, rum, 5 kom bjelanjaka, 37 dag brašna, 1 pzp.

 

Prigotovljavanje: žutanjak i šećer izmiješati pjenasto, dodati margarin i izmiješati. Dodati mlijeko, ulje, vanilin šećer, limun i rum. Sve skupa dobro izmiješati, dodati bjelanjke i brašno te pzp i lagano izmiješati. Peći na 170 stupnjeva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                             

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nensi Tijan   datum: 13. 12. 2014.

Aktualno

Iz medija o nama

Projekti

ERAMUS+ "Učimo jedni od dugih"

_________________

 

CARING projekt

_________________

 

_________________

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu

           

 

MREŽA KOM5ENTNOSTI

 

_________________

 

_________________

PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

Iz medija...


Sandučić povjerenja


Ispis potvrda
 
Sve potrebne potvrde o statusu redovitog učenika mogu se dobiti iz aplikacije e-Dnevnik za učenike i roditelje.
 
Potrebno je prijaviti se na  https://ocjene.skole.hr


Duplikati svjedodžbi


Upisi

Kontakt:

(051) 445-128

upisi.ss.abc@gmail.com


Za maturante

 

Pristupite web-stranice s detaljnim informacija u vezi s postupkom prijave na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava...
 

Za nastavnike

Korisni linkovi
Općenito
 • MZO
 • PGŽ
 • Grad Crikvenica
 • AZOO
 • ASOO
 • CARnet
 • e-Matica
 • skole.hr

Učenici

Razno





preskoči na navigaciju