preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školsko zvono
Školski list
Vijesti

DRAGAN VISKOVIĆ PREDSTAVIO SUVREMENE TRENDOVE U GASTRONOMIJI NAŠIM KUHARICAMA I KUHARIMA

Dana 15.03.2018, na poziv stručnog učitelja kuharstva Nikole Cossuttia, naš poznati šef kuhinje Dragan Visković održao je radionicu u kabinetu kuharstva Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica na temu – suvremeni trendovi u gastronomiji u pripremanju jela. Šef Dragan Visković je učenicima 3b razreda usmjerenje kuhar prikazao vještine pripremanja namirnica tehnikom sous vide-a iliti dugotrajno gotovljenje namirnice u vakuum vrećicama na niskim temperaturama (od 55 do 85 stupnjeva Celzijevih) u trajanju od 10 pa do 250 minuta, što ovisi o vrsti i veličini namirnice.


Tako pripremljena namirnica se na kraju samo kratko prigotovi na tavi da dobije boju te se poslužuje. Učenici su imali prilike vidjeti i tehniku dimljenje namirnice pod čašom, koja je danas vrlo česta u visokoj gastronomiji. Sva pripremljena jela šef Visković je prezentirao na suvremen minimalistički način što je kod učenika izazvalo veliki interes. Kao što svaki menu završava sa desertni jelom, tako je i naša radionica završila pripremom pohane štrudle od jabuka što je još jedna delicija šefa Viskovića u njegovoj širokoj ponudi jela. Sva jela učenici su imali priliku slikati i probati sljedećim redom:

  • Rosbief sous vide s umakom od aceta balsamica, maslinovog ulja, soka od gorkih naranči, meda i mediteranskih začina
  • Punjeni file od lubena na ječmotu s blitvom i salsom
  • Sous vide janjećim kotletima
  • Pureća rolada s mlincima
  • Dimljeni carpaccio od tune i grdobine
  •  Pohane štrudle od jabuka sa kremom od vanilije.

 

    



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nensi Tijan   datum: 18. 3. 2018.

Aktualno

Iz medija o nama

Projekti

ERAMUS+ "Učimo jedni od dugih"

_________________

 

CARING projekt

_________________

 

_________________

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu

           

 

MREŽA KOM5ENTNOSTI

 

_________________

 

_________________

PREDAVANJA O PODUZETNIŠTVU

Iz medija...


Sandučić povjerenja


Ispis potvrda
 
Sve potrebne potvrde o statusu redovitog učenika mogu se dobiti iz aplikacije e-Dnevnik za učenike i roditelje.
 
Potrebno je prijaviti se na  https://ocjene.skole.hr


Duplikati svjedodžbi


Upisi

Kontakt:

(051) 445-128

upisi.ss.abc@gmail.com


Za maturante

 

Pristupite web-stranice s detaljnim informacija u vezi s postupkom prijave na visoka učilišta, rangiranju, kalendaru s rokovima u postupku prijava...
 

Za nastavnike

Korisni linkovi
Općenito
 • MZO
 • PGŽ
 • Grad Crikvenica
 • AZOO
 • ASOO
 • CARnet
 • e-Matica
 • skole.hr

Učenici

Razno





preskoči na navigaciju