2016-05-30 21:24:47

6. Festival jagoda

Od 28. do 29. svibnja 2016. na crikveničkoj rivijeri održao se šesti po redu Festival jagoda, gastronomska manifestacija namijenjena ljubiteljima zamamnih jagoda.

Raspored slatkih događanja u Selcu bio je vrlo raznolik – posjetitelji su mogli uživati u degustaciji posebne ponude pića i koktela od jagoda, prodajnoj izložbi jagoda, slastica, proizvoda od jagoda i suvenira, nastupu djece iz dječjeg vrtića „Radost“ – (područni vrtić Selce), nastupu dječjega zbora OŠ Zvonka Cara (područna škola Selce), nastupu zbora KUD-a „Neven”, nastupu plesne skupine KUD-a „Vatroslav Lisinski“ te zabavnom programu uz sastav „Klamaruša“.

Na Festivalu jagoda u Selcu sudjelovali su i učenici naše Škole usmjerenja kuhar, kao i učenička zadruga „Cibor“. Vrijedni učenici predstavili su sljedeće proizvode: frape od jagoda, Pavlova torta s jagodama, Kneginjini labudovi te panna cotta s preljevom od jagoda. 

Učenici vam poklanjaju ukusan recept za frape od jagoda:

Sastojci:

4 dl mljeka
50 g svježih jagoda
2 žlice šećera
nekoliko kockica leda

 

Priprema 

1. U posudu stavite mlijeko, oprane i očišćene jagode i šećer, sve dobro izmiksate štapnim mikserom dok ne dobijete homogenu masu.

2. Frape izlijete u visoke čaše te ga prije posluživanja stavite u hladnjak.

Posluživanje:

Dodajte dvije kockice leda i po želji ukrasite sa šlagom.


Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica