2016-06-13 10:09:46

AKTIVNI DO ZADNJEG DANA NASTAVE

Prihod od prezentacije „Ceste plave ribe“ TZ grada Crikvenice namjenila praktikumu kuharstva

 

Od 10. do 17. lipnja 2016. održavat će se u Crikvenici Tjedan plave ribe, vezan uz projekt "Cesta plave ribe", koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Uz desetak restorana s područja crikveničke rivijere koje nose markicu "Cesta plave ribe", kojom poručuju da u stalnoj ponudi imaju jela od plave ribe, ovoj manifestaciji pridružila se je i naša škola. Kao uvod u ovu manifestaciju održane su kuharske radionice pripreme plave ribe, a jedna od njih upriličena je  u srijedu 8. lipnja u našoj školi.

Pripremu jela od plave ribe vodio je uz našeg nastavnika kuharstva Nikolu Cossuttija i učenike usmjeranja kuhar, poznati crikvenički kuhar gospodin Dragan Visković.  Učenici prvog razreda usmjeranja kuhar s nastavnikom Nikolom Cossutijem te s članovima naše učeničke zadruge „Cibor“ nastupili su i na središnjem dijelu Tjedna plave ribe, prezentaciji "Ceste plave ribe" u petak, 10. lipnja 2016.  na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.  Turistička zajednica Grada Crikvenice namjenila je sav prihod od prodanih porcija s plavom ribom našoj školi za opremu praktikuma kuharstva na čemu im se od srca zahvaljujemo. I ove godine bili smo aktivni i vrijedni do zadnjeg dana nastave. Posebno priznanje za to zaslužuju naši marljivi učenici i učenice usmjerenja kuhar predvođeni kolegom Nikolom Cossuttijem kao i članice i članovi naše učeničke zadruge na čelu s voditeljicom Vesnom Šćiran. 


Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica